24 uur voor jou – met yoga incl meditatie, luchtig ongemak, een speelse basis, de natuur en heerlijk eten vers uit de tuin. Op de verschillende data komen naast deze altijd aanwezige heerlijke onderdelen, licht nadruk op verschillende thema’s als adem & aandacht, yoga & Outdoor, meditatie & stilte of als onderdeel van de jaartraining in belichaming. Take a pick, en voel je welkom!

 • 1-2 maart 2025 (Yoga, Stilte & Outdoor-mini)
 • 2-3 maart 2024 (Yoga, Stilte & Outdoor-mini) VOL
 • 9-10 nov 2023 (24 uur meditatie & stilte ) VOL
 • 11-12 maart 2023 (Yoga, Stilte & Outdoor-mini) VOL
 • 5-6 november 2022 (24 uur meditatie & stilte ) VOL
 • 1-2 oktober 2022 (Yoga & Outdoor mini) VOL
 • Voorjaar 2022, voorjaar en najaar 2021, voor en najaar 2020 VOL

Alle 24 uurs retraites zijn ondergedompeld in yoga, incl meditatie, licht ongemak en het speelse van de menselijke aard. Er zijn yogaclasses met houdingen, adem en bewustzijn en we ontdekken ook lichaamsbewustzijn in interactie met anderen, hoe lef- en lachspieren, concentratie en bewustzijn te trainen als onderdeel van het 8-voudige yogapad en je eigen lichaam. We trainen en respecteren het zenuwstelsel in elk 24 uurs Retraite.

1-2 maart 2025 Yoga, Stilte & Outdoor mini met bovenstaande basisingredienten yoga in brede zin. Met niet alleen stilte-perioden, maar ook de uitnodiging en experimenteren hoe we de aanwezige Stilte vaker kunnen opmerken. Ook is er een ochtend in de natuur met de elementen, wandelen, met oefeningen uit de shrinyinyoku, native tradities en stilte & voor wie wil een (milde) koudetraining in de natuurplas vlakbij met een krachtige ademhalingstraining.

Als je jezelf een weekend context gunt om jezelf te observeren en waarderen in nieuwe ervaringen, stilte, ongemak en lijfelijke ontdekkingen en ‘gewoon’ te zijn – welkom ✨

november 2024 24 uur voor jou! ONDER VOORBEHOUD Stilte & Meditatie. Speciaal in deze versie naast bovengenoemde ingrediënten, zijn twee Indiase vuurrituelen: een uit de yogatraditie en een oud ritueel uit de Himalaya doorgeven door swami Maheshananda. We zullen de stilte uitnodigen op momenten, zonder dat het een weekend in volledige stilte is. We laten de stilte ons wat vaker voeden, ook tijdens een korte (koude) wandeling. Gun je jezelf om ervaringen van ruimte, speelsheid en stilte op te zoeken?

We maken elk weekend met jou, bewegen flexibel met deelnemers mee waar dat iets brengt of dagen juist uit om (jezelf) verder te verkennen. Zo ontstaat elk retraite speciaal door en voor jou!

Algemeen : Een nacht in een eenvoudige eigen kamer in een monnikcel van een voormalig klooster, met gedeeld sanitair, heerlijk vegetarische eten, prachtige natuur, fijn programma aanbod en veel ruimte.

Super Welkom & natuur- en zonnegroeten, Monike en Tim. Aanmelden of vragen? per mail of even bellen/appen:

monike@eigenwijsinevenwicht.nl | tim@janayoga.nl |06-20002326

We nodigen je uit deze 24 uur te nemen voor jou en de kracht van ‘zijn’. De energie van het voormalige klooster met de fijne ruimtes helpt je daarbij. Niet hoeven nadenken over werk, eten koken, kinderen en ook niet jezelf te verbeteren. Je hoeft zelfs niet te ontspannen; come as you are 🙂

Via yoga incl meditatie, ademhaling, spel en interactie ben je bij je lichaam, je geest en gevoel, zonder daar meteen op te hoeven reageren. Zijn met wat er is, dat observeren, soms een spontane impuls volgen in dat ‘hier en nu’ en een emotie ontdekken, of een zindering van je levenslust. Dan ontdek je vandaar uit wat je nodig hebt, wat je op een diepere laag voor jezelf wil en de actie die daarbij past.

Breng nieuwsgierigheid mee naar wat er allemaal in je breinlichaam schuilt aan emoties, wijsheid en bruisendheid -en soms is dat bewust worden van hoe moe je bent 🙂 – en je interactie met het leven. Je voelt je op allerlei lagen gevoed en geïnspireerd na afloop ✨

Praktische informatie eerst volgende def datum

Wat: 24 uurs Stilte & Meditatie retraite
Wanneer: za 1 maart 15u – zo 2 maart 2024 15u
Waar: Noord Brabant
Voor Wie: iedereen die zichzelf deze 24 uur gunt.
Yoga wordt gedifferentieerd aangeboden, dus geschikt voor zowel de beginner als de gevorderde. Breng openheid mee, yoga is meer dan alleen houdingen en dat ontdekken we samen in de workshops 🙂
Door wie: Jana Yoga (Tim) en Eigenwijs in Evenwicht (Monike)
Investering : €225 (neem contact op als je weinig te besteden hebt en wel heel graag wil deelnemen!)

Inclusief:

 • 1x Overnachting in eigen kamer (oude monnikcellen) met fijn matras en gedeeld sanitair
 • 3x heerlijke vegetarische maaltijden
  (1x diner, 1x ontbijt, 1x lunch)
 • Thee, koffie, citroenwater & wat lekkers
 • yoga (mix van traditionele, hatha & yin yoga)
 • adem, spel en/of meditatie sessies
 • loopmeditatie en/of speelse opdrachten in de natuur & koudetraining

Voel je Welkom!

 Wie zijn we?

Monike is een ontdekker, een reiziger in alle opzichten en ontregelaar. Ze is trainer in belichaming (bij rouw, zingevingsvragen en modderige spiritualiteit) systemisch begeleider en yoga docent en heeft rijke ervaring in het begeleiden van mensen (speciaal de diepzeeduikers in het leven). Met compassie, lef en menselijk inzicht zorgt ze voor kalme of speelse openheid en vertrouwen waaruit de ander kan zijn & groeien.

Tim studeerde aan de Sporthogeschool en haalde in India zijn PG diploma in yoga (+1650 uur) en blijft altijd bijscholen (o.a. in meditatie, adem, personal training) . Als eigenaar van Jana Yoga inspireert hij jong en oud hun potentieel te leven. Met zijn bevrijdende humor, verrassende invalshoeken en authentieke manier van yoga in breedste zin doorgeven, nodigt hij uit tot (innerlijke) beweging en stilte om je vrij te voelen.

Samen leefden ze (met hun twee geweldige meiden) een jaar in India en bieden ze naast workshops, korte en lange retraites, ook Embodiment trainingen zoals de 3 maands training Belichaamd Leiderschap.

monike@eigenwijsinevenwicht.nl

06-20002326 | tim@janayoga.nl

 De locatie

De accommodatie is een voormalig klooster met eenvoudige kamers (voormalige cellen van monniken), fijne bedden en gedeeld sanitair. Er is de ruime kapelzaal, een yoga/meditatieruimte en een fijne tuin waar biologische gewassen worden geteeld die ‘s avonds op je bord liggen. Verser kan niet! Aangrenzend aan het klooster loopt een wandelroute in een bosrijke omgeving, waar we op (innerlijke) ontdekking gaan. Een ideale plek dus waar je kan genieten van natuur, rust, ruimte en je eigen natuurlijke staat van zijn.

Kies je liever voor een persoonlijke innerlijke reis? Dicht bij huis is er zoveel moois te ontdekken. Het huis dat je lichaam is en de manier waarop we verbinden met anderen, met de wereld, draagt een enorme wijsheid in zich. Klaar voor deze magische & ongemakkelijke reis die jouw op je plek in je lijf en leven helpt? lees verder en wees welkom om samen met mij op innerlijke expeditie te gaan!

Offf ga je liever mee voor een week naar de Franse Alpen voor Yoga en Outdoor, waar volop ruimte en kans is om alles wat je wil in en om jezelf te laten bestaan, ontdekken en vieren?! We ontvangen je met open armen 21-28 april 2024 op 1400 meter hoogte – VOL

Wel is er nog plek bij de 3 maands training Belichaamd Leiderschap

Eigenwijs in Evenwicht en Jana Yoga bieden op verzoek ook intensieve individuele combinatie trajecten aan. Vraag naar de mogelijkheden, we maken een reis met jou samen op maat, om via bijzondere ontmoetingen met je lijf, adem, de aarde en de relaties in systemen waar je deel van uit maakt, je richting te ervaren. En met je eerste stap, zonder dat er een weg zichtbaar is, meer licht komt op jouw eigen pad en ruimte.