De gave van hoogsensitiviteit en zingeving

en omgaan met stress, rouw, verlies en trauma

Ruimte voor essentie

Lezingen, workshops en begeleiding rondom diepe verwerking, omgevingssesitiviteit, leven en dood, via oude wijsheiden als yoga, ayurveda, opstellingen, sjamanisme gecombineerd met eigentijdse breinwetenschap en rituelen.

Heb jij zo’n brein dat nooit stilstaat? Of je kind? Met eindeloze vragen en ideeen over het (dagelijkse) leven, de liefde en de dood en alle bijhorende emoties? Ervaar je het als (te) veel, het lijden, maar ook alle keuzes en de overdaad aan schoonheid en leuks? Schreeuwt je lijf met allerlei klachten?

Wetenschappelijk onderzoek van de laatste jaren toont aan dat het hoogsensitieve brein dieper verwerkt en meer van de omgeving waarneemt en daardoor meer tijd nodig heeft.  Tijd die in de huidige maatschappij vaak tekort is. Grote kans dat je behoefte hebt aan vertraging en terug naar de essentie.

we missen soms inzichten, aandacht of hebben onze toolbox niet kunnen vullen

Het gaat vrijwel  altijd over persoonlijke ontwikkeling. Hoe herken je de signalen van je lichaam en handel je naar wat jouw geest nodig heeft? Wat spiegelt je kind en hoe kun je kijken naar wat zich aandient? Wat is nou zorgen van jezelf? Is er zicht te krijgen op onderliggende factoren bij zich herhalende patronen? Is dat stress en pijn vermijden of oplossen of zijn er andere  opties? Hoe kunnen we ons voorbereiden om kinderen te begeleiden rondom rouw en verlies?

EigenWijs in evenwicht biedt inspiratie, workshops, lezingen en begeleiding

We kijken graag systemisch en preventief. De begeleiding loopt via creatieve opdrachten, lichaamsoefeningen, opstellingen (specialisatie jeugd en gezin), gesprekken en een combinatie van oude wijsheid uit verschillende culturen en recent breinwetenschap.

Rouw en verlies bij kinderen, bewust omgaan met de dood (gecertificeerd bij Prevent Coach)

De dood is onvermijdelijk. Vaak spreken we er pas over als het zover is. Dan is het zo rauw, dat we in een overleefmodus schieten. Daarom is het belangrijk dit thema bespreekbaar te maken, zeker voor opvoeders en iedereen die met kinderen werkt. Wat je in normale doen oefent, schiet je te hulp als het nodig is. Daarnaast is spreken over rouw, vaak spreken over liefde. Onze kinderen verdienen ruimte voor hun emoties en juiste begeleiding als er jong rouw en verlies op hun pad komt.

De workshop “Rouw en verlies bij kinderen, bewust omgaan met de dood” voor (gast)ouders staat gepland 4-11 februari 2019. Welkom! Het biedt handvatten om ook op dit soms zware thema een kind te kunnen steunen. Zie hier meer informatie of meld je direct aan via monike@eigenwijsinevenwicht.nl

Bedrijven, scholen en kinderdagverblijven zijn meer dan welkom contact op te nemen voor informatie betreft een lezing of workshop op locatie.

Eerst even inspiratie opdoen? Neus rond in vele de blogartikelen.
Of  lees direct over de kern van hoogsensitiviteit, een praktijkvoorbeeld van een diepverwerkend brein, laat je inspireren door een verhaal over de dood van een huisdier, over ouderschap, inzicht krijgen via een opstelling of ons jaar als gezin in India (je eigenwijze pad lopen kán).