zingeving, Levenslust en Veerkracht
betekent ook
omgaan met stress, rouw, verlies en trauma

Ruimte voor essentie

Lezingen, workshops, retraites en 1-op-1- begeleiding

Overprikkeling, angst om iets leuks te missen en snel van ‘negatieve’ emoties afkomen. Dat somt het wel op, de grootste richting tegenwoordig. ‘Sterk’, als je gewoon doorgaat. Helaas, ‘selectief blokkeren’ kan niet. We belemmeren massaal ook positieve emoties, een gevoel van zingeving en vrijheid. EigenWijs in Evenwicht zet in op veerkracht, lange termijn zefzorg en compassie. Voor een mooiere wereld, zowel binnen, met elkaar als met de aarde.

De mens in zijn lichaam en omgeving
Zoveel soorten mensen, zoveel hokjes. De labels zijn nuttig te gebruiken om verder te komen, maar houden mensen soms tegen. Met expertise in hoogsensitiviteit en rouw en verlies noemen we het beestje bij de naam, volgen we wetenschappelijk onderzoek met graagte, maar gaat het uiteindelijk om de ontmoeting. De mens in zijn omgeving. Het gezin, de klas, het werk.

Ja, een hsp brein verwerkt dieper en neemt meer van de omgeving waar en ja, een brein in rouw is op alle lagen ontregeld en onverwerkte rouw werkt door.  Maar hoe is dat voor jou? Hoe ga je er als leerkracht of ouder mee om?

Trainingen voor (student) leerkrachten, ouders en bedrijven

Een emotineel en fysiek gezond mens in een passende omgeving brengt waarde aan de hele samenleving. Dat betekent ook het lichaam en de eigen behoeften kennen, zelfregulatie, verbinden en communiceren. Weten wat welzijn is. 

Hoe gaan we meer ruimte en vrijheid ervaren? Wat is zelfzorg en hoe zijn patronen te doorbreken? Hoe hebben emoties rondom verlies te met levenslust en liefde? Hoe hangt onze kijk op stress samen met levensgeluk?

En voor de liefhebber: hoe komen Oost en West samen in zingeving, welzijn en groei?

Neem contact op voor een training of workshop die past bij jouw team.

 

Familie retraite – 14-16 augustus 2019
“Op reis in jezelf en je gezin” – een beleving van betekenis
Handel (NB)

Als ouder met je kind, of het je hele gezin genieten op een inspirerende plek in Brabant met lekker vegetarisch eten, opladen met yoga, meditatie, natuur, spel en een beetje door elkaar gehusseld worden via systemische oefeningen en spel om met nieuwe inzichten, energie en een gevoel van vrijheid thuis verder te gaan! In samenwerking met Jana Yoga.  Kom je ook? Meld je aan: monike@eigenwijsinevenwicht.nl | 06-20002326  |  Meer info lees hier verder.

Workshop
Rouw en Verlies bij kinderen – bewust omgaan met de dood
9 & 16 sep of 30 okt & 6 nov 2019, Eindhoven

Het is een opvoederstaak om kinderen te leren omgaan met verlies en bijhorende emoties. Als een kind kan hechten, zal het ooit rouwen. Het is onvermijdelijk. Hoe ruimte voor rouw nemen, hebben wij als volwassen vaak niet geleerd. Deze workshop behandelt de theorie rondom rouw en de ontwikkeling van een kind, de functie van emoties en waar alert op te zijn. Met oefeningen, ervaringen en creatieve ideeën. Begeleiden en voorleven, daarvoor heb je zelf zicht nodig op eigen emoties en onverwerkte rouw.

Het zijn mooie open avonden, waarvan deelnemers zeggen “je zorgt voor veiligheid”, “dankbaar voor inzichten en emoties”, “dank voor de concrete handvaten”.

Lees hier verder.
De workshop is ook preventief aan te raden. Deze workshop is op locatie (scholen, BSO) te boeken. Wil je zelf als docent , coach of ouder de workshop volgen? Meld je aan via monike@eigenwijsinevenwicht.nl

 

Workshop najaar 2019
Hoogsensitiviteit (HSP), veerkracht en zingeving
Eindhoven
Wil je met compassie, zorg en acceptatie naar jezelf kijken? Door je sensitieve aard te leren kennen via de laatste wetenschappelijke onderzoeken rondom HSP én via eigen ervaringen in oefeningen, vallen kwartjes en ga je ontdekken wat jouw volgende stap is en waarvan je innerlijke drive aangaat.

Via de 3 pijlers van professor Elke van Hoof (sensitiviteit, emotionaliteit en overprikkeling) gaan we theorie en praktijk combineren, met ook systemische en lichaamsgerichte oefeningen.

Je kent jezelf na afloop weer beter en kan je omgeving meer van jou laten zien waardoor je relaties verdiepen en de energie meer stroomt. Meld je aan via monike@eigenwijsinevenwicht.nl

Mini retraite 2 daags – najaar 2019
‘Oost ontmoet west’
Heeswijk-Dinther (NB)
Is zingeving context onafhankelijk? Laat je uitdagen om je bakens te verzetten en zo je horizon te verbreden. We duiken de diepte in tijdens dit mini retraite (incl 1 nacht) met yoga en  workshops met invalshoeken vanuit wereldtradities (christelijk, yogafilosofie, boeddhistisch), vegetarisch eten en tussendoor vrije tijd en stilte om het te laten bezinken in het natuurschoon van een mooie ruime tuin.

In samenwerking met Jana Yoga
Mail voor meer informatie : tim@janayoga.nl | monike@eigenwijsinevenwicht.nl | 06-20002326

 

Eerst verder inspiratie opdoen? Neus rond in vele de blogartikelen.
Of  lees direct over de kern van hoogsensitiviteit, een praktijkvoorbeeld van een diepverwerkend brein, laat je inspireren door een verhaal over de dood van een huisdier, over ouderschap, inzicht krijgen via een opstelling of ons jaar als gezin in India (je eigenwijze pad lopen kán).