Het eerste en laatste wat ons als mensen verbindt is adem, klank en aanraking. De intensiteit, eenvoud en zin daarvan raakt me steeds diep bij mijn vrijwilligerswerk in hospices. En dat deed het ook toen onze kinderen geboren werden. De non verbale biologische taal van levensenergie.

In mijn werk als innerlijk reisbegeleider en trainer bleek adem, aanraking, klank en verbinding een sterke rode draad. Het bleek ook terug te komen in alle oude wijze tradities waar ik mee verbonden ben, én in de nieuwerwetse gave wetenschap als de Polyvagaal theorie. En om jouw ontdekking hierin te ondersteunen kun je een losse adem en/of massagereis boeken.

Jij bepaalt de insteek: puur ervaren wat er gaat zijn? Ontspanning? Op ontdekking rondom een thema? Als onderdeel van een langer reistraject? Of onderweg zijn met je eigen stem? We’ll do. Vanuit zijn.

👣

Ademreizen Tijdens een ademreis lig je op een Thaise mat op de grond en krijg je suggesties om op verschillende manieren te ademen, bv een verbonden ademhaling of een verlengde uitademing of klanken te maken waardoor je uitademing verlengd en de trilling diep door je heen effect heeft. Ik ondersteun de ervaring – als je dat prettig vindt – met enkele grepen bij je voeten, handen, buik, hoofd of rug.

Jij bent de getuige van de energie die door je heen gaat, door welke staten je bent en we worden beiden waarschijnlijk verrast door wat zich aandient. Dat is waar het leven nu aandacht voor vraagt. Daar zijn we samen bij aanwezig.

Verbonden ademreizen activeert de bewegingsenergie in je lichaam, zorgt dat je cortex wat minder druk praat 😉 en daarmee ontstaat er ruimte voor emotie of juist een diepe sereniteit waardoor kwartjes vallen en je met inzichten uit je eigen-wijze lijf naar huis gaat.

👣

Massagereizen Tijdens een massagereis lig je gekleed op een mat op de grond en brengt je aandacht naar je lichaam en de energiestroom. We maken samen een massagereis met als fijne basis technieken vanuit Thaise yogamassage*, sveda*, shiatsu*, gemixt met intuïtie & eventueel met klankenergie via mijn stem.

Zowel jouw ademhaling als de mijne zijn ingangen om meer in je lijf te landen en een ruimer bewustzijn te ervaren.

Bij een massgeklankreis maak ik gebruik van oude (indiginous) klanken, of nou ja, misschien maken de klanken meer gebruik van mij 🙂 die je reis kunnen verdiepen.

Zonder te weten wat ik daadwerkelijk kon verwachten, lag ik heerlijk languit op een matras. Monike bewoog mijn benen allerlei kanten op, draaiend, openend of iets anders. (..) Al mijn ledematen kregen hun eigen bewegingsvrijheid. Ik voelde mij gedragen en rustig.
Langzaamaan ontstonden er warme, oer klanken vanuit Monike, die ze liet galmen over mijn energie lichaam. Verschillende energie punten raakten geroerd en begonnen te openen. Aardende magie!

👣

NIEUW : Vocal coaching klankreizen voor wie reisbegeleiding wil om te ontdekken wat de klanken uit je eigen stem aan informatie vrij geven. Om te luisteren, voelen, ontdekken, ruimte en essentie. Vertrouwen op de klank die komt.

Dit is een andere ingang dan de massageklankreizen, waarbij ik als instrument fungeer om de klank door te laten stromen; klank waarvan de de trilling in jouw lichaam doorwerkt. Tijdens deze reizen ben je vrij om zelf stil te blijven of juist mee stem te geven.

Maar bij het klankreizen gaat het om ontdekken en afstemmen op het moment (met alles wat er op dat moment is) via jouw stem.

We werken met ‘The sound of the moment”. En met klanken specifiek rondom jouw vraag, of vanuit een orgaan, een pijn, rouw, of juist een verlangen. De klank gaat onze de weg leiden en dat gaat sneller en onverwachter dan via de cognitieve weg alleen.

We zullen nu en dan ook praten tussendoor, maar steeds ook weer met de uitnodiging klank te laten horen. Daarin gaan we samen luisteren en voelen wat er aan informatie door je stemklank te horen is. Je stem liegt nooit, de interpretatie is een waanzinnig leuke ontdekkingsreis.

Het is iets anders dan stembevrijding. Het doel is namelijk niet ‘de stem vrij maken’ of ‘oude pijn oplossen’. Dat kan best gebeuren, dat je vrijheid en ruimte ervaart, grote kans zelfs, en misschien verandert op termijn zelfs je spreekstem.

Maar het doel is: je zelf ontmoeten, leren luisteren, expressie geven aan het nu, ontdekken, authenticiteit en essentie ervaren. Bestaansruimte en inspiratierichting.

Zeker is ook voor slimme diepdenkers (HB) en intensvoelers (HSP) die regelmatig vast zitten in hun hoofdelijke denken 😉. (Net als lichaamsgericht of systemische begeleiding is ons cognitieve deel ondersteunend ipv leidend)

Maar elk mens die enerzijds zich vrij wil spelen met de eigen stem en anderzijds de stem als ingang wil ontdekken voor reisbegeleiding rondom jouw pijnpunt of verlangen – wees welkom!

Het is een nieuw reis-onderdeel en ik ben nog aan het afstuderen hierin, dus is er nu nog een erg fijn prijsje: €40

* Thaise yoga massage wordt wel eens yoga voor luie mensen genoemd 😉 Het brengt vertraagd rekking in je bindweefsel (fascia), gewrichten en spieren, zodat er een gevoel van ruimte en rust ontstaat. Hierbij gebruik ik de natuurlijke wisselwerking tussen jouw lichaam, de zwaartekracht en de verplaatsing van mijn lichaamsgewicht. Shiatsu gebruikt punten op de meridianen om de doorstroming te stimuleren. Het gaat om de doorstroming van energie. Deze kunnen gevoelig aanvoelen. We stemmen samen af wat je intentie is en op welke manier deze punten al dan niet druk krijgen of zachte strijkbeweging nodig is. Sveda massage gaat uit van energie. Het gaat hier om twee elkaar aanvullende energiestromen (Parvati & Shiva, deels vergelijkbaar met Yin&Yang). Ook hier stemmen we af op wat er in je lichaam in dat moment aanwezig is.

Je bent ook tijdens massagereizen getuige van wat zich via je lichaam en energie toont en er kunnen inzichten als kwartjes vallen. We maken ruimte voor de reis (proces) die je innerlijk en deels onbewust maakt. Ook als dat ‘gewoon’ een reis van rust of ontspanning is 😉

👣

Prijzen

Ademreis of Massagereis 75 min (incl huur locatie en een kop thee) 75

5 strippenkaart €335

(Ex) deelnemers aan Belichaamd Leiderschap €65 👣