Flow is onze natuurlijke staat van zijn

De Yoga & Outdoor is 21 – 28 APRIL 2024 VOL!

Wil je er volgend jaar zeker bij zijn? Stuur vast een mail voor 2025

YOGA en OUTDOOR retraite 20-27 april 2025

De kracht van met de berg zijn. Genietend met rustige ademhaling het overweldigende natuurgeweld voor je te zien. Stille kracht waar alles bij kan bestaan. Je ogen die de schoonheid naar binnen willen zuigen.

En dan naar binnen gaan in je lichaam, je eigen berg van kracht. Via yoga (let op: dat gaat voorbij het moderne idee dat yoga houdingen op een matje is; dat is het ook, maar yoga is inclusief mediatie, ademhaling, interactie met anderen en de wereld, omgaan met onze gedachten & emoties) en onze speelse aard.

Re-ti-ra-re is Latijn voor ‘terugtrekken’. We nodigen je uit om je deze week terug te trekken van je dagelijkse leven en ingesleten gewoonten, om van een afstandje te kijken en opnieuw te ervaren.

Flow is onze natuurlijke staat van zijn. Die waarin het parasympatische zenuwstelsel actief is, je je in balans voelt en waar nodig herstelt van inspanning en stress en je kunt groeien. Dat vergeten we soms in onze maatschappij waar ‘drukdruk’ tot ideaal is verheven en we bijna altijd ‘aan’ staan. Hersteltijd en terug te keren naar de staat waar je nieuwsgierig kunt ontdekken, speels leren en je verwondert via je intuïtie en in verbinding. Naar die natuurlijke staat terugkeren word je gemakkelijk gemaakt in de kalmerende schoonheid en geborgenheid van de Zuid-Franse Alpen.

Dus dát is de locatie van het retraite.

En er is die andere kant: actie, doen, stress. We hebben ons sympathische zenuwstelsel en een gezonde dosis stress nodig om te leven. We kunnen ons brein en lijf trainen in ontdekken rondom moeite, ongemak, fysieke inspanning en innerlijke stormen. Met veerkracht om voorbij onze overtuigingen en emoties te spieken. En opnieuw: waar beter dan in de Franse Alpen, kunnen we in plaats van stress vermijden, het juist actief aangaan, op pad met avontuur, je grenzen en de onvermijdelijke moeite die hoort bij het leven dat je wil en jezelf gunt?

Wat: yoga en outdoor retraite
Wanneer: Zo 21-28 april 2024 / zo 20-27 april 2025
Waar: Puy st Vincent (1400 meter hoogte), Zuid Franse Alpen
Voor Wie: bergliefhebbers die zichzelf deze week vol inspanning en ontspanning gunnen en in de Alpen nieuwsgierig naar zichzelf en onze menselijke werking willen kijken. Ook bijzonder om als stel of vrienden samen te delen.


Yoga (on and off the mat) wordt gedifferentieerd aangeboden, dus geschikt voor zowel de beginner als de gevorderde. De outdooractiviteiten zijn toegankelijk met een gemiddelde fitheid en openheid.
Door wie: Jana Yoga (Tim) en Eigenwijs in Evenwicht (Monike)
Investering: € 1345

Welkom bij het Yoga & Outdoor retraite!

Deze week is een combinatie van inspanning en ontspanning. Van ontdekken met stilte én beweging wat je lichaam en geest je zeggen, wat omgeving (de natuur en andere mensen) met je doet.

Deze week wordt volop ondersteund door krachtige bergen en rauwe natuur, voedend en lekker vegetarisch eten, de luxe van lekkere bedden in een (super mooi gelegen) nieuw houten chalet en onze liefdevolle en soms uitdagende begeleiding. Oh, en dit bergplaatsje heeft ook nog eens 300 dagen zon per jaar!

Inclusief:

 • 7 Overnachtingen op basis van een 2-persoonskamer
 • Alle vegetarische maaltijden (7x ontbijt, 6x lunch, 7x diner) deels zelf / om beurten bereiden en deels worden ze voor je bereid
 • Thee, beperkt koffie, water & op enkele dagen een goûter
 • Yogasessies met houdingen (traditional, hatha & yin yoga & more)
 • Yogasessies met ademwerk, klanken, meditatief bewegen, spelend ontdekken & systemisch ervaren
 • Via ferrata incl materiaal
 • Bergwandeling (incl loopmeditatie)
 • Outdoor hike dag (afh weersomstandigheden)
 • Koude-training in de rauwe vrije natuur (als dit je zenuwachtig maakt, zie het spelen met kou en warmte, en spelen is binnen jouw speelgrens)
 • Twee ervaren trainers en begeleiders om niet alleen de sessies te leiden, maar die ook vanuit hart en ziel aanwezig zijn bij de innerlijke, uiterlijke en intermenselijke ervaringen en processen.
 • Het groepsproces: steun, spiegeling en samenzijn .
 • Een boost voor je immuunsysteem, zenuwstelsel en levenslust, nieuwe inzichten en geweldige ervaring en die ook thuis nog doorwerkten
 • Tussendoor wat vrije tijd om zelf te genieten van de omgeving en je innerlijke bewegingen. Maak een wandeling, of neem je wielrenfiets mee. Je kan stilte en rust opzoeken, naar de bergen staren, uitrusten, of schrijven.

Zoals uit deze beschrijving waarschijnlijk wel duidelijk is: het is geen vakantie week met een uurtje yoga per dag 😉 je zegt JA tegen een week vol ontdekking op allerlei lagen.

Er is plek voor 10-11 mensen in het chalet.

Voel je welkom!

Als je het bedrag niet ineens kan betalen, neem contact met ons op, dan kijken we graag met je naar de mogelijkheden.

monike@eigenwijsinevenwicht.nl

Ook eens dichterbij huis genieten op een speciale plek in Nederland? Welkom bij een van onze 24-uurs retraites met yoga, incl meditatie, waar we context bieden voor stilte en verbinding, voor ongemak en verlangen, voor speel- en ademruimte. Welkom!

Kies je liever voor een persoonlijke innerlijke reis? Dicht bij huis is er zoveel moois te ontdekken. Het huis dat je lichaam is en de manier waarop we verbinden met anderen, met de wereld, draagt een enorme wijsheid in zich. Klaar voor deze magische & ongemakkelijke reis? lees hier verder.

Of je vitale zelf in de natuur de ruimte geven? Kom dan naar de tweedaagse V.O.E.D. training midden in het bos

Eigenwijs in Evenwicht en Jana Yoga bieden sinds 2020 op verzoek intensieve individuele combinatie trajecten aan. Vraag naar de mogelijkheden, we maken een reis voor je op maat, om via bijzondere ontmoetingen met je lijf, adem, de aarde en de relaties en systemen waar je deel van uit maakt, jouw richting te ervaren. En met de eerste stap meer licht en lucht komt op je eigen pad.

Monike (Eigenwijs in Evenwicht) is een ontdekker, een reiziger in alle opzichten en ontregelaar. Ze is coach in belichaming (bij rouw, stress en zingevingsvragen) systemisch begeleider en yoga docent en heeft rijke ervaring in het begeleiden van mensen (speciaal de diepzeeduikers in het leven). Met compassie, lef en menselijk inzicht zorgt ze voor kalme of speelse openheid en vertrouwen waaruit de ander kan zijn & groeien.

Tim (Jana Yoga) studeerde aan de Sporthogeschool en haalde in India zijn PG diploma in yoga (+1650 uur) en blijft altijd bijscholen (o.a. in meditatie, adem, personal training) . Als eigenaar van Jana Yoga inspireert hij jong en oud hun potentieel te leven. Met zijn bevrijdende humor, verrassende invalshoeken en authentieke manier van yoga in breedste zin doorgeven, nodigt hij uit tot (innerlijke) beweging en stilte om je vrij te voelen.

Samen leven ze met twee geweldige kinderen en bieden ze naast korte en lange retraites, ook een jaaropleiding in Embodiment. Met onze kinderen Jana en Isha leefden we een geweldig jaar in India (2017/2018) en delen onze ervaringen de wijde wereld in. We geloven in de kracht van voorleven om oude wijsheden door te geven met speelsheid, diepgang en avontuur. Met als drijfveren: belichaamd leven, verbinding, het herontdekken van onze menselijke natuur, modderige spiritualiteit en heerlijke ervaringen waarin het leven stroomt. We ontmoeten je graag!