Flow is onze natuurlijke staat van zijn

YOGA en OUTDOOR retraite 2-9 MEI 2021

De kracht van gewoon met de berg zijn. Met rustige ademhaling het overdonderende natuurgeweld voor je te zien. Stille kracht waar alles bij kan bestaan. Je ogen die de schoonheid naar binnen willen zuigen.

En dan naar binnen gaan in je lichaam, je eigen berg van kracht. Via yoga, ademhaling en meditatie. Om in dat contact rustig te ontdekken wat je nodig hebt, wat je wil en daarna als vanzelf passende stappen te nemen.

Flow is onze natuurlijke staat van zijn. Die waarin het parasympatische zenuwstelsel actief is, je je in balans voelt en waar nodig herstelt van inspanning en stress. Dat vergeten we soms in onze maatschappij waar ‘drukdruk’ tot ideaal is verheven. Naar die natuurlijke staat terugkeren word je gemakkelijk gemaakt in de kalmerende Zuid-Franse Alpen.

Dus dát is de locatie van het retraite.

Natuurlijk hebben we ons sympathische zenuwstelsel en een gezonde dosis stress ook nodig om te leven. En komen we sneller in flow als we veerkracht hebben. En opnieuw: waar kunnen we beter het actieve en onze grenzen opzoeken dan in de uitdagende Franse Alpen?

Welkom bij het Yoga & Outdoor retraite!

Deze week is een combinatie van inspanning en ontspanning. Van ontdekken in stilte én in beweging wat je lichaam en geest je zeggen. Deze week wordt volop ondersteund door de prachtige natuur, heerlijk vegetarisch eten en de luxe van lekkere bedden in een (super mooi gelegen) nieuw houten chalet. Oh, en dit bergplaatsje heeft ook nog eens 300 dagen zon per jaar!

Wat: yoga en outdoor retraite
Wanneer: Za 2 – 9 mei 2021
Waar: Puy st Vincent (1400 meter hoogte), Zuid Franse Alpen
Voor Wie: bergliefhebbers die zichzelf deze week vol inspanning en ontspanning gunnen! Ook te gek om als stel of vrienden samen te delen.
Yoga wordt gedifferentieerd aangeboden, dus geschikt voor zowel de beginner als de gevorderde. De outdooractiviteiten zijn toegankelijk met een gemiddelde fitheid.
Door wie: Jana Yoga (Tim) en Eigenwijs in Evenwicht (Monike)
Investering: € 945

Inclusief:

 • 7 Overnachtingen op basis van een 2-persoonskamer
 • Alle heerlijke vegetarische maaltijden
  (7x ontbijt, 6x lunch, 7x diner)
 • Thee, koffie, citroenwater & sapjes met lekkers
 • 6x yoga (traditionele, hatha & yin yoga)
 • 6x ademwerk & meditatie & systemisch ervaren
 • 1x via ferrata incl materiaal
 • 1x bergwandeling (incl loopmeditatie)
 • 1x raften of outdoor dag, afh weersomstandigheden
 • 1x bergbootcamp (met aansluitend yoga)

Er is voldoende vrije tijd om zelf verder te genieten van deze omgeving. Er is een zilvermijn vlakbij in Argentiere, een marktje in Vallouise, (zwem)meertje bij La Roche de Rame, prachtige stadjes (op 30-40 minuten rijden) als Briancon of Embrun. Voor degenen die meer uitdaging willen: neem een ijsbad in de rivier de Durance, klim naar een mooie top top 2500 meter, of huur een (elektrische) fiets. Natuurlijk kun je ook vooral de stilte en rust opzoeken op deze inspirerende plek, of aan de slag met dat boek dat je al zolang wil schrijven.

Er is plek voor maximaal 10 mensen.

Voel je welkom!

monike@eigenwijsinevenwicht.nl

06-20002326 | tim@janayoga.nl

Ook eens zelf dichterbij huis genieten op een speciale plek in Nederland? Welkom bij een van onze 24-uurs retraites met yoga en meditatie, waar context bieden voor stilte en verbinding, voor ongemak en verlangen, voor speel- en ademruimte. Welkom!

Kies je liever voor een persoonlijke innerlijke reis? Dicht bij huis is er zoveel moois te ontdekken. Het huis dat je lichaam is en de manier waarop we verbinden met anderen, met de wereld, draagt een enorme wijsheid in zich. Klaar voor deze magische & ongemakkelijke reis? lees hier verder.

Eigenwijs in Evenwicht en Jana Yoga bieden sinds 2020 op verzoek intensieve individuele combinatie trajecten aan. Vraag naar de mogelijkheden, we maken een reis voor je op maat, om via bijzondere ontmoetingen met je lijf, adem, de aarde en de relaties en systemen waar je deel van uit maakt, jouw richting te ervaren. En met de eerste stap meer licht komt op je eigen pad.