Flow is onze natuurlijke staat van zijn

De Yoga & Outdoor week heeft nog 1 plek voor 2024!

YOGA en OUTDOOR retraite 21 – 28 APRIL 2024

De kracht van met de berg zijn. Genietend met rustige ademhaling het overweldigende natuurgeweld voor je te zien. Stille kracht waar alles bij kan bestaan. Je ogen die de schoonheid naar binnen willen zuigen.

En dan naar binnen gaan in je lichaam, je eigen berg van kracht. Via yoga, inclusief mediatie en ademhaling, onze speelse aard en systemisch ontdekken. Om in dat contact te ontdekken wat je nodig hebt, wat je wil en daarna als vanzelf passende stappen te nemen.

Flow is onze natuurlijke staat van zijn. Die waarin het parasympatische zenuwstelsel actief is, je je in balans voelt en waar nodig herstelt van inspanning en stress en je kunt groeien. Dat vergeten we soms in onze maatschappij waar ‘drukdruk’ tot ideaal is verheven. Hersteltijd en terug te keren naar de staat waar je nieuwsgierig kunt ontdekken, speels leren en je verwondert via je intuïtie en in verbinding. Naar die natuurlijke staat terugkeren word je gemakkelijk gemaakt in de kalmerende schoonheid en geborgenheid van de Zuid-Franse Alpen.

Dus dát is de locatie van het retraite.

Natuurlijk hebben we ons sympathische zenuwstelsel en een gezonde dosis stress ook nodig om te leven. En komen we sneller in flow als we veerkracht hebben en voorbij onze overtuigingen kunnen spieken. En kunnen we ons brein en ons lijf trainen in spelen en ontdekken rondom moeite, ongemak en innerlijke stormen. En opnieuw: waar beter dan in de Franse Alpen, kunnen we in plaats van stress vermijden, het juist actief aangaan, op pad met avontuur, je grenzen en de onvermijdelijke moeite die hoort bij het leven dat je wil en jezelf gunt?

Wat: yoga en outdoor retraite
Wanneer: Za 21-28 april 2024
Waar: Puy st Vincent (1400 meter hoogte), Zuid Franse Alpen
Voor Wie: bergliefhebbers die zichzelf deze week vol inspanning en ontspanning gunnen! Ook te gek om als stel of vrienden samen te delen.
Yoga wordt gedifferentieerd aangeboden, dus geschikt voor zowel de beginner als de gevorderde. De outdooractiviteiten zijn toegankelijk met een gemiddelde fitheid.
Door wie: Jana Yoga (Tim) en Eigenwijs in Evenwicht (Monike)
Investering: € 1245

Welkom bij het Yoga & Outdoor retraite!

Deze week is een combinatie van inspanning en ontspanning. Van ontdekken met stilte én beweging wat je lichaam en geest je zeggen, wat omgeving met je doet . Deze week wordt volop ondersteund door de prachtige natuur, vegetarisch eten en de luxe van lekkere bedden in een (super mooi gelegen) nieuw houten chalet. Oh, en dit bergplaatsje heeft ook nog eens 300 dagen zon per jaar!

Inclusief:

  • 7 Overnachtingen op basis van een 2-persoonskamer
  • Alle vegetarische maaltijden (7x ontbijt, 6x lunch, 7x diner) én een kok die aanwezig is en de diners van de lunches voor ons verzorgd
  • Thee, koffie, citroenwater & lekkers
  • yogasessies (traditional, hatha & yin yoga & more)
  • sessies met ademwerk, meditatief bewegen, spelend ontdekken & systemisch ervaren
  • via ferrata incl materiaal
  • bergwandeling (incl loopmeditatie)
  • outdoor hike dag (afh weersomstandigheden)
  • koude-training in de vrije natuur (als dit je zenuwachtig maakt, zie het spelen met kou en warmte, en spelen is binnen jouw speelgrens)
  • Een boost voor je immuunsysteem, zenuwstelsel en levenslust en een geweldige ervaring die ook thuis nog doorwerkt 🙂

Er is tussendoor vrije tijd om zelf te genieten van de omgeving en je innerlijke bewegingen. Je kan uitdaging opzoeken door een stevige wandeling, of neem je wielrenfiets mee. Natuurlijk kun je ook vooral de stilte en rust opzoeken op deze inspirerende plek, uren naar de bergen staren, rustige stukjes lopen, uitrusten, of schrijven.

Er is plek voor 10-11 mensen in het chalet.

Voel je welkom!

Als je het bedrag niet ineens kan betalen, neem contact met ons op, dan kijken we graag met je naar de mogelijkheden.

monike@eigenwijsinevenwicht.nl

Ook eens dichterbij huis genieten op een speciale plek in Nederland? Welkom bij een van onze 24-uurs retraites met yoga, incl meditatie, waar we context bieden voor stilte en verbinding, voor ongemak en verlangen, voor speel- en ademruimte. Welkom!

Kies je liever voor een persoonlijke innerlijke reis? Dicht bij huis is er zoveel moois te ontdekken. Het huis dat je lichaam is en de manier waarop we verbinden met anderen, met de wereld, draagt een enorme wijsheid in zich. Klaar voor deze magische & ongemakkelijke reis? lees hier verder.

Of je vitale zelf in de natuur de ruimte geven? Kom dan naar de tweedaagse V.O.E.D. training midden in het bos op 30 maart en 13 april

Eigenwijs in Evenwicht en Jana Yoga bieden sinds 2020 op verzoek intensieve individuele combinatie trajecten aan. Vraag naar de mogelijkheden, we maken een reis voor je op maat, om via bijzondere ontmoetingen met je lijf, adem, de aarde en de relaties en systemen waar je deel van uit maakt, jouw richting te ervaren. En met de eerste stap meer licht en lucht komt op je eigen pad.

Monike (Eigenwijs in Evenwicht) is een ontdekker, een reiziger in alle opzichten en ontregelaar. Ze is coach in belichaming (bij rouw, stress en zingevingsvragen) systemisch begeleider en yoga docent en heeft rijke ervaring in het begeleiden van mensen (speciaal de diepzeeduikers in het leven). Met compassie, lef en menselijk inzicht zorgt ze voor kalme of speelse openheid en vertrouwen waaruit de ander kan zijn & groeien.

Tim (Jana Yoga) studeerde aan de Sporthogeschool en haalde in India zijn PG diploma in yoga (+1650 uur) en blijft altijd bijscholen (o.a. in meditatie, adem, personal training) . Als eigenaar van Jana Yoga inspireert hij jong en oud hun potentieel te leven. Met zijn bevrijdende humor, verrassende invalshoeken en authentieke manier van yoga in breedste zin doorgeven, nodigt hij uit tot (innerlijke) beweging en stilte om je vrij te voelen.

Samen leven ze met twee geweldige kinderen en bieden ze naast korte en lange retraites, ook een jaaropleiding in Embodiment. Met onze kinderen Jana en Isha leefden we een geweldig jaar in India (2017/2018) en delen onze ervaringen de wijde wereld in. We geloven in de kracht van voorleven om oude wijsheden door te geven met speelsheid, diepgang en avontuur. Met als drijfveren: belichaamd leven, verbinding, het herontdekken van onze menselijke natuur, modderige spiritualiteit en heerlijke ervaringen waarin het leven stroomt. We ontmoeten je graag!