24 uur voor jou – met yoga incl meditatie, luchtig ongemak, een speelse basis, de natuur en heerlijk eten vers uit de tuin. Op de verschillende data komen naast deze altijd aanwezige heerlijke onderdelen, licht nadruk op verschillende thema’s als adem & aandacht, yoga & Outdoor, meditatie & stilte of als onderdeel van de jaartraining in belichaming. Take a pick, en voel je welkom!

 • 2-3 oktober 2021 (yoga & Outdoor mini) VOL
 • 5-6 februari 2022 (24 uur meditatie & stilte)
 • 26-27 februari 2022 (Yoga & Outdoor mini)
 • 24-25 maart 2022 (do – vrij – Embodiment via yoga, spel en natuur)
 • 1-2 oktober 2022 (Yoga & Outdoor mini)
 • 5-6 november 2022 (Yoga & Stilte, inclusief meditatie )

Alle 24 uurs retraites zijn ondergedompeld in yoga, incl meditatie, licht ongemak en het speelse van de menselijke aard. Er zijn yogaclasses met houdingen, adem en bewustzijn en we ontdekken ook lichaamsbewustzijn in interactie met anderen, hoe lef- en lachspieren, concentratie en zelfwaardering te trainen als onderdeel van het 8-voudige yogapad.

5-6 februari 2022: 24 uur voor jou! Speciaal in deze versie zijn de twee Indiase vuurrituelen een uit de yogatraditie en een Himalaya ritueel, doorgeven door swami Maheshananda.

26-27 februari 2022 Yoga & Outdoor mini met bovenstaande basisingredienten én wat meer buiten & voor wie wil een koudetraining met ademhaling in de natuurplas vlakbij.

24-25 maart 2022 do – vrij Embodiment via yoga, spel en natuur helpt je te leven vanuit je lichaam en zo naar de stroom van het leven zelf. Het ‘hoe’ leert ons lichaam ons graag, als we haar taal verstaan. Via systemische oefeningen, visualisaties en belichamen van (yoga)houdingen, maak je contact met verschillende innerlijke delen: ‘jij’ in allerlei fases en gezichten vanuit je lichaam. Om je eigenheid te omarmen en positief bij te dragen in de wereld.

1-2 oktober 2022 Yoga & Outdoor mini met bovenstaande basisingredienten én wat meer buiten & voor wie wil een koudetraining met ademhaling in de natuurplas vlakbij.

5-6 november 2022 Stilte & Yoga, inclusief meditatie. Speciaal in deze versie zijn er stille momenten en perioden, binnen en buiten, zittend en in beweging en bij oeroud een Indiaas vuur uit de Himalaya, ons doorgeven door swami Maheshananda.

We maken elk weekend met jou, bewegen flexibel met deelnemers mee waar dat iets brengt of dagen juist uit om (jezelf) verder te verkennen. Zo ontstaat elk retraite speciaal voor jou!

Algemeen : Een nacht in een eenvoudige eigen kamer in een monnikcel van een voormalig klooster, met gedeeld sanitair, heerlijk vegetarische eten, prachtige natuur, fijn programma aanbod en veel ruimte. Super Welkom & natuur- en zonnegroeten, Monike en Tim. Aanmelden of vragen? per mail of even bellen/appen:

monike@eigenwijsinevenwicht.nl | tim@janayoga.nl |06-20002326

Standaard info 24 uurs retraite: We nodigen je uit deze 24 uur te nemen voor jou en de kracht van ‘zijn’. De energie van het voormalige klooster met de fijne ruimtes helpt je daarbij. Niet hoeven nadenken over werk, eten koken, kinderen en ook niet hoe jezelf te verbeteren. Je hoeft zelfs niet te ontspannen en het verbeterprojectje dat je van jezelf maakt mag ook even wachten 🙂

Via yoga incl meditatie, ademhaling, spel en interactie ben je bij je lichaam, je geest en gevoel, zonder daar meteen op te hoeven reageren. Zijn met wat er is, dat observeren, soms een spontane impuls volgen in dat ‘hier en nu’ en een emotie ontdekken, of een zindering van je levenslust. Dan ontdek je vandaar uit wat je nodig hebt, wat je op een diepere laag voor jezelf wil en de actie die daarbij past. Kortom 24 uur helemaal voor jou!

Je voelt je op allerlei lagen gevoed en geïnspireerd na afloop. Breng nieuwsgierigheid mee naar jezelf en wat er allemaal in je lichaam schuilt aan emoties, wijsheid en bruisendheid!

Praktische informatie eerst volgende datum

Wat: 24 uurs yoga & Outdoor mini retraite
Wanneer: za 5 feb 15u – zo 6 feb 2021 15u
Waar: Noord Brabant
Voor Wie: iedereen die zichzelf deze 24 uur gunt.
Yoga wordt gedifferentieerd aangeboden, dus geschikt voor zowel de beginner als de gevorderde. Breng openheid mee, yoga is meer dan alleen houdingen en dat ontdekken we samen in de workshops 🙂
Door wie: Jana Yoga (Tim) en Eigenwijs in Evenwicht (Monike)
Investering : €225 (neem contact op als je weinig te besteden hebt en wel heel graag wil deelnemen!)

Inclusief:

 • 1x Overnachting in eigen kamer (oude monnikcellen) met heerlijk matras en gedeeld sanitair
 • 3x heerlijke vegetarische maaltijden
  (1x diner, 1x ontbijt, 1x lunch)
 • Thee, koffie, citroenwater & wat lekkers
 • 2x yoga (mix van traditionele, hatha & yin yoga)
 • 1x adem, spel & meditatie sessie
 • 1x loopmeditatie en/of speelse opdrachten in de natuur & koudetraining

Voel je Welkom!

 Wie zijn we?

Monike is een ontdekker, een reiziger in alle opzichten en ontregelaar. Ze is coach in belichaming (bij rouw, stress en zingevingsvragen) systemisch begeleider en yoga docent en heeft rijke ervaring in het begeleiden van mensen (speciaal de diepzeeduikers in het leven). Met compassie, lef en menselijk inzicht zorgt ze voor kalme of speelse openheid en vertrouwen waaruit de ander kan zijn & groeien.

Tim studeerde aan de Sporthogeschool en haalde in India zijn PG diploma in yoga (+1650 uur) en blijft altijd bijscholen (o.a. in meditatie, adem, personal training) . Als eigenaar van Jana Yoga inspireert hij jong en oud hun potentieel te leven. Met zijn bevrijdende humor, verrassende invalshoeken en authentieke manier van yoga in breedste zin doorgeven, nodigt hij uit tot (innerlijke) beweging en stilte om je vrij te voelen.

Samen leefden ze (met hun twee geweldige meiden) een jaar in India en bieden ze naast workshops, korte en lange retraites, ook Embodiment trainingen en binnenkort een jaartraining

monike@eigenwijsinevenwicht.nl

06-20002326 | tim@janayoga.nl

 De locatie

De accommodatie is een voormalig klooster met eenvoudige kamers (voormalige cellen van monniken), fijne bedden en gedeeld sanitair. Er is de ruime indrukwekkende kapelzaal, een yoga/meditatieruimte en een ruime tuin waar biologische gewassen worden geteeld die ‘s avonds op je bord liggen. Verser kan niet! Aangrenzend aan het klooster loopt een wandelroute in een bosrijke omgeving, waar we op (innerlijke) ontdekking gaan. Een ideale plek dus waar je kan genieten van natuur, rust, ruimte en je eigen natuurlijke staat van zijn.

Kies je liever voor een persoonlijke innerlijke reis? Dicht bij huis is er zoveel moois te ontdekken. Het huis dat je lichaam is en de manier waarop we verbinden met anderen, met de wereld, draagt een enorme wijsheid in zich. Klaar voor deze magische & ongemakkelijke reis die jouw op je plek in je lijf en leven helpt? lees hier verder.

Eigenwijs in Evenwicht en Jana Yoga bieden sinds 2020 op verzoek intensieve individuele combinatie trajecten aan. Vraag naar de mogelijkheden, we maken een reis voor je op maat, om via bijzondere ontmoetingen met je lijf, adem, de aarde en de relaties en systemen waar je deel van uit maakt, jouw richting te ervaren. En met de eerste stap meer licht komt op je eigen pad. In 2021 start de jaartraining Embodiment: Leef uit je Lijf!