authentiek via je stem ~ instemmen met het leven

Geen zang en geen stembevrijding; wat dan wel?

We gaan niet ‘mooi’ zingen, maar we gaan ook geen oude pijn naar buiten schreeuwen. We gaan voorbij mooi en lelijk, met eventuele schaamte of ongemak en voorbij de verhalen die onze gedachten vaak via onze stem naar buiten willen brengen.

We gaan terug naar onze natuur, namelijk: onze stem laten klinken. Luisteren naar de informatie in onze klank en het gevoel van het moment en naar verbinding en bewustzijn via klankervaring. En naar verrassende inzichten!

De klankwijsheid die voorbij gaat aan praten

In het verleden waren mensen diep verbonden met de kracht van hun stem. Klank maken was algemener dan spreken. Wij zijn tegenwoordig ontwend om de dagelijkse momenten met adem en stem te leven. We gebruiken onze stem voornamelijk om te praten en onze gedachten te delen. 

Hoe mooi ook, dat is wel beperkt. Zelfs over gevoel of emotie praten is geen expressie ervan en geen ruimte in je lichaam en geest voor je ervaring van dit moment. 

De workshop nodigt uit te herverbinden met de kracht van je stem en onze oorsprong.

Klank en bewustzijn is natuurlijk

Sound making is voor iedereen, het is de menselijke aard en is voedend, helend, en opruimend van nature. Onbewust maken we dagelijks klank, wat laat zien dat het hoort bij onze menselijke aard. Tijdens de workshop gaan we daar meer ruimte voor maken!

Wat gaan we deze ochtend doen?

We gaan samen klank maken en ons iets meer comfortabel voelen. We werken met ‘The sound of the moment”. En met vervolgklanken rondom een vraag of waarde. Een klank vanuit een doel of verlangen, de relatie met je lichaam of iets wat om ruimte fluistert. De klank gaat ons de weg leiden en dat gaat anders, vaak sneller, dan via de cognitieve weg.

Via klank bewust van essentie en in verbinding zijn

Luisteren naar en voelen van je eigen stem, brengt je naar je essentie. Vanuit dat contact met je authentieke zelf, ontstaat verbinding, zowel in jezelf als met anderen. 

Je eigen toon laten horen en gelijktijdig afstemmen op die van anderen. ‘Deel van het geheel zijn’ en vertrouwen op je authenticiteit die in elke context anders is.

Praktisch

Wanneer: Zo 4 feb 2023=VOL en 7 april om 10.30u-13.15u

Voor: Open ontdekkers, diepvoelers, sneldenkers die willen leven vanuit het lijf en via hun stem essentie willen ervaren

Door: Monike Walraven

Kosten: €25 (inclusief een lekkere verse soep!)

Locatie: Mudita, Willemstraat, Eindhoven

Aanmelden? Jaaa zo leuk dat je erbij bent! Dat kan hier bij Mudita :

Klanklare Onzing – authentiek via je stem (workshop)