30 maart en 13 april

Je wil (innerlijke) bewegingsvrijheid en jeZelf laten VOED-en door de natuur en je natuurlijkheid. Vertragen * Ontdekken * Experimenteren * Durven

V.O.E.D. nodigt theoretisch onderbouwt de energiestroom van je kwetsbare kracht, imperfecte perfectie en innerlijke luchtigheid uit, vanuit de/je natuur. Let nature show you the way. Op een prachtige bosplek.

🍀 Meteen aanmelden of even contact hebben? monike@eigenwijsinevenwicht.nl ** 06-51355314

Je bent natuurlijk altijd in beweging, want in de natuur bestaat stilstand niet. Maar soms geven keuzes en gewoontes geen energie meer. Je hebt zin om in een natuurlijke omgeving je vitale zelf vanuit nieuwe bewegingen en keuzes verder te exploreren Anders dan het uitgekauwde serieuze wil je liever je huppelende leven her-ontdekken. Via trage beweging, (ankers in) de natuur en zowel fysiek als mentaal dansen. Eigenlijk herontdekken wat bij je past en waar de energie gaat stromen.

Theoretische onderbouwing vanuit de Polyvagaal Theorie rondom het zenuwstelsel, stress en over/onderprikkeling, ART, de 7 pijlers van Vitaliteit, Positieve psychologie en de positieve effecten van de natuur.

En we gaan vooral zelf vertragen, doen, ontdekken, durven. We bieden context en suggesties om te ontdekken welke verschillende manieren van bewegen je vitale zelf VOEDen. In een veilige, uitnodigende, natuurlijke omgeving kun je experimenteren en zo je bewegelijkheid (mentaal) stretchen, al doende onderzoeken en herwaarderen. Zowel fysiek, emotioneel en mentaal. En komt je spontaniteit en en levendigheid meer in je dagelijkse leven.

Kom je mee doen met de training V.O.E.D. – ontdek vanuit je/de natuur? ‘Ok leuke uitnodiging’, denk je misschien, ‘maar waar staan die letters überhaupt voor en wat ga ik ervaren?’ Komt ie:

V. Vertraag. Het dagelijkse leven is snel, soms too much. Door te vertragen ontstaat er ruimte om te gaan opmerken. Jezelf. Je zenuwstelsel. Je sensaties, triggers, interacties. Kleine momenten gedurende de dag om even voelen wat er zich vanbinnen afspeelt. Ruimte ook om op te merken waar je vitale zelf behoefte aan heeft, of meer nog: blij van wordt.

Om te vertragen helpt het om andere zintuigen (ruiken, voelen, proeven) eens voorrang te geven. En om de effecten van de natuur bewust te ervaren en hoe je deel bent van de natuur en dat kan ervaren. We reiken binnen en buiten verschillende beweegoefeningen (fysiek en mentaal) aan om te vertragen en je lichaam en reacties op te merken. Vanuit stilte, langzaam bewegen en dwaal-tijd valt veel te ontdekken.

O. Ontdek. Door observaties en aandacht in die vertraging vergroot je lichaamsbewustzijn. Vanuit daar opmerken hoe je geraakt wordt (door een trigger of een sprankel) is anders. Ruimte geven aan wat er is én waar je graag heen wil bewegen: een her-ontdekken van je waarden. Als je de natuur je (systemisch) laat spiegelen in de her-ontdekking van de wijsheid van je lijf en je waarden, worden deze een kompas voor je dagelijkse keuzes. Er bubbelt meer keuzevrijheid.

En dan..is het tijd voor de volgende stap om dat nieuwe werkelijkheid te laten worden: kiezen om iets anders te doen.

E. Experimenteer. Want nu is het tijd met die inzichten om andere keuzes te gaan uitproberen. Je nieuwsgierigheid te volgen in kleine acties anders dan gebruikelijk, terwijl je er plezier in hebt. We gaan experimenteren en huppelen met de her-ontdekte waarde en lijfwijsheid uit de vorige stappen.

Hier heb je mogelijk je triggers ontdekt, hoe schaamte of irritatie in jouw lichaam voelt en wat dat oproept. Hier kunnen we daar nieuwsgierig naar zijn. Hoe nodigt de natuur ons daartoe uit? Waar stroomt je creativiteit als je een dagelijkse routine of automatisme verandert? Je gaat experimenteren rondom bv stress, frustratie met je ademhaling, je fysieke houding en beweging en staan voor je waarde.

D. Durven. De voorgaande stappen vragen iets van onze lef- en luchtig-spieren. Het ongemak is normaal bij nieuwe dingen, dat heeft iedereen. Alleen… hoe interpreteert jouw brein dat? Als lastig? Op welke manieren kunnen we nog meer omgaan met ongemak, stress of weerstand, als ons lijf verkrampt en emoties mee doen?

We zijn gewend geraakt om het serieus te nemen en er van af te willen. En om kritisch op onszelf en anderen te zijn. Hoe is dat in de natuur? Waar is de schoonheid te zien van wat wij vaak imperfectie of falen noemen? Hoe kan dat je inspireren en ruimte geven voor wat jij vanuit je diepste wil? Hoe helpt ongemak durven opzoeken jou om authentieker en vrijer in de wereld te staan?

V.O.E.D. nodigt je uit aandacht te geven aan de energiestroom van je natuurlijke zelf in de natuur. Zo ontstaan andere routines en keuzes voor een vitaler leven. Niet vanuit wilskracht, maar vanuit een moedige speelse open nieuwsgierigheid. Jezelf ruimte gunnen en een open blik om in beweging te komen.

Dat nemen we deels letterlijk door lekker buiten in het groen te zijn. We laten ons inspireren en intuïtief richting wijzen door wat we daar zien, horen, ruiken en voelen. Ook kunnen we onze speelse ontdekkingen en nieuwe keuzes in de natuur veilig uitproberen.

  • 🍀 Trainers: Trijntje en Monike
  • 🍀 Locatie: Nuenen (in de buurt van Eindhoven) in fijne bosnatuur
  • 🍀 Data: tweedaagse (dagen zijn niet los te volgen): 30 maart en 13 april 2024
  • 🍀 Kosten Kosten: €225 voor 2 dagen incl koffie, thee en een verse soep (aanvullende lunch zelf meenemen)
  • 🍀 Meteen aanmelden of even contact hebben? monike@eigenwijsinevenwicht.nl ** 06-51355314