Workshop 2024
Hoogsensitiviteit (HSP), veerkracht en zingeving
Eindhoven

Wil je met compassie, zorg en acceptatie naar jezelf kijken?

Door je sensitieve aard te leren kennen via kennis van wetenschappelijke onderzoeken rondom HSP maar vooral via eigen ervaringen in oefeningen, vallen er kwartjes en ga je ontdekken wat jouw lichaam aangeeft wat een volgende stap is en waarvan je innerlijke drive aangaat. Wat voor jou van betekenis is.

Via de 3 pijlers van professor Elke van Hoof (sensitiviteit, emotionaliteit en overprikkeling) gaan we theorie en praktijk combineren, met ook systemische en speelse lichaamsgerichte oefeningen.

Er is ruimte voor extra waardering van je lichaam, in welke staat ook, en je natuurlijk ontwikkelende menszijn.

Je weet ergens al wel dat je sensitieve brein niet per se baat heeft om zo min mogelijk prikkels te krijgen, omdat dat je leefwereld vernauwt.

Dus in plaats van nog meer proberen te controleren en grip te krijgen op ‘jezelf’ of wat je aan prikkels binnenkrijgt, gaan we ontdekken wat jouw eigenwijze evenwicht is in optimale prikkelniveau, spelen met allerlei prikkels en momenten van stilte en herstel. In de theorie komt ook een stukje Polyvagaal theorie aan bod, naast het model van Elke van Hoof.

De basis is dat we allemaal heel zijn, niet gefixt hoeven, en samen op ontdekking zijn op elk moment, via ons natuurlijke speelse basis en steeds weer in-relatie-zijn. In een veilige relatie met je lichaam en vele vormen en de buitenwereld, vindt je namelijk als vanzelf de kracht en ruimte om te groeien. We zijn geboren met een groei-instinct 😉

Je kent jezelf (de menselijke werking) na afloop weer net iets beter en straalt dat door in je omgeving, waardoor je relaties kunnen verdiepen en de levensenergie meer stroomt.

Meld je interesse via monike@eigenwijsinevenwicht.nl