Liefde is de voorkant van rouw

Rouw en verlies bij kinderen: Bewust omgaan met de dood

Workshop (2 avonden)

Een kind leren omgaan met verlies is een opvoederstaak. Als een kind kan hechten, zal het ooit rouwen. Het is onvermijdelijk. Hoe ruimte voor rouw nemen, hebben wij als volwassen vaak niet geleerd.

De meeste mensen praten er liever niet over, ook niet met hun kinderen. Leerkrachten en coaches voelen zich vaak onthand als rouw en de dood via een leerling of cochee nabij komt. Het roept soms ook angst of verdriet op. Aan de andere kant zijn sensitieve of slimme kinderen vaak juist al vroeg en intens bezig met de dood. Deze workshop helpt mee aan meer kennis en openheid. Het helpt ouders, opvoeders en iedereen die met kinderen te maken heeft, ruimte te maken voor een kind in een rouwproces.

De workshop behandelt de theorie rondom rouw en de ontwikkeling van een kind, de functie van emoties en waar alert op te zijn. Met oefeningen, ervaringen en creatieve ideeën. Begeleiden en voorleven, daarvoor heb je zelf zicht nodig op eigen emoties en onverwerkte rouw.

Het zijn mooie open avonden, waarvan deelnemers zeggen ‘je zorgt voor veiligheid’, ‘dankbaar voor inzichten en emoties’  en ook ‘dank voor de concrete handvaten’. 

Welke onderdelen kun je verwachten bij de workshop?

– Functie van emoties als verdriet, boosheid

– Inzicht te hebben in het concept dood vanuit kinderen

– Wat is een rouwproces

– Het belang van een goede verwerking

– Handvatten om dit onderwerp bespreekbaar te maken en te begeleiden

– Systemische kijk op rouw

– Een hoogsensitief brein en rouw 

Wat: 2-delige workshop Rouw en Verlies bij kinderen
Wanneer: op aanvraag 2x blok van 2-2,5 uur
Waar: Vitalis Engelsbergen / Mudita / of op locatie
Tarief: 75 per persoon (voor 2 avonden)
inclusief materialen, een informatie setje, koffie of thee en iets lekkers
Aanmelden: Monike@eigenwijsinevenwicht.nl
Groepsgrootte: min 4, max 10
Vroegboektarief
Inschrijven 6 weken voor aanvang = €60 voor 2 avonden 

Incompany workshop Bewust omgaan met de dood
Het is een opvoederstaak om kinderen te leren omgaan met verlies en bijhorende emoties. Als een kind kan hechten, zal het ooit rouwen. Het is onvermijdelijk. Hoe ruimte voor rouw nemen, hebben wij als volwassen vaak niet geleerd. Deze workshop behandelt de theorie rondom rouw en de ontwikkeling van een kind, de functie van emoties en waar alert op te zijn. Met oefeningen, ervaringen en creatieve ideeën. Begeleiden en voorleven, daarvoor heb je zelf zicht nodig op eigen emoties en onverwerkte rouw.

De workshop is preventief aan te raden en op locatie (scholen, BSO, in de zorg) te boeken. Stuur me een bericht voor de mogelijkheden en tarieven monike@eigenwijsinevenwicht.nl